RPTC Fitness Barendrecht

JE BENT HIER OMDAT JE VOORBEREID WILT STARTEN AAN JE CARRIÈRE BIJ DEFENSIE OF POLITIE TOCH? OF NIET?

| RPTC Fitness & Tactical Institute: Individueel én datagedreven in een omgeving die je uitdaagt en coacht d.m.v. heldere doelen en ervaren instructeurs. We begeleiden o.a. Tactische Professionals, Ondernemers en Burgers waarmee we keihard doelstellingen behalen.

ONS CREDO: JE MOET WEL WILLEN

RPTC FITNESS & TACTICAL INSTITUTE

RPTC Tactical Institute is een coaching- en trainingsorganisatie die een holistische benadering van fitness biedt. Volgens RPTC is fitness het vermogen om fysieke-, mentale- en emotionele taken effectief, efficiënt en duurzaam uit te voeren.

Het gaat verder dan alleen het fysieke aspect van in vorm zijn en omvat elementen van voeding, slaap en stressmanagement om een evenwichtige benadering van het algemene welzijn te creëren.

Ons Individuele en gepersonaliseerde programmeer proces/-methodologie sluit naadloos aan op de unieke behoeften van o.a. Tactische Professionals, Ondernemers en Burgers. Het is ontstaan uit de behoefte dat bestaande en vaak generieke programmering ernstig tekortschieten in de aanpak. Onze Tactische Individuele programmering is geen hergebruikte of generieke programmering, het is doormiddel van een uitgebreide intake, assessment en vragenlijst afgestemd op de individu en zijn of haar individuele functie.

Sinds 2013 hebben al honderden Individuen en Tactische Professionals onze Individuele Coaching en Training gebruikt om zich voor te bereiden op selecties voor Politie fitheidstesten, Defensie KMD’s, Speciale Eenheden (SF) zoals Korps Commando Troepen (KCT), Korps Mariniers, Luchtmobiele Brigade, Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB), Arrestatie- en ondersteuningsteams en de Bijzondere Bijstandseenheden zoals het Arrestatie Team en Dienst Speciale Interventies, Aanhoudings- en Ondersteuningseenheden (AOE’en) Unit Interventie (vroeger: Bijzondere Bijstandseenheid – Snelle Interventie Eenheid) Unit Interventie Mariniers (UIM) Unit Expertise en Operationele Ondersteuning (UE&OO). Ook individuen die een carriere nastreven bij bijvoorbeeld de AIVD, Brandweer, Ambulance of als Buitengewoon opsporingsambtenaren(BOA) en BOA voorbereidend naar Politie of Defensie, weten inmiddels de weg naar ons te vinden.

Gijs Tuinman, oud lid over RPTC Tactical INSTITUTE

Wie wij coachen en trainen

UNIFORM BEROEPEN


Voorbereid beginnen aan de start van je carrière bij de politie, brandweer of defensie? Jouw coach heeft zich al bewezen bij verschillende eenheden (o.a. SF Commando’s.) RPTC Tactical Institute is je startpunt.

ONDERNEMERS


Heb je een drukke agenda? Te weinig tijd? Ondernemen = Topsport en om op de top van je kunnen te presteren, moet je topfit zijn. Laat ons je helpen d.m.v. ID Coaching.

ELITE PERFORMANCE


Je  hebt een coach- en individuele programmering nodig als je wilt presteren in het competitieve landschap. Een professionele ID Coach zal je verder brengen dan je ooit had durven dromen.

RPTC Tactical bij Scherpschutters Podcast over: Voorbereiden op een uniformberoep

RPTC Fitness en tactical Institute:

Behaal je maximale potentie en haal meer uit het leven óf presteer zoals nooit tevoren in je sport, ongeacht je huidige vorm of fitheid – van beginner, beroepsmatig professional tot competitief atleet. Meer dan 1100m2 Performance- en Training Center gevestigd in Barendrecht, net onder Rotterdam.

WAT ONDERSCHEID RPTC?

OPEX ID CoACHES

Gekwalificeerde Coaches die d.m.v. ervaring en continue educatie samenwerken om voor u tot meest optimale oplossing te komen

EVIDENCE-BASED

De basis van al onze programma’s zijn evidence-based d.m.v. toegepaste wetenschap, zodat u oplossingen krijgt die echt werken.

DATA-GEDREVEN

Meten is weten d.m.v. technologische wearables, data-analyse, mobiele apps en meer bieden een waardevolle methode om je vooruitgang te volgen.

HOLISTISCH

Om individuele, langetermijnresultaten te behalen, houden o.a. we rekening met fitness, voeding, slaap en stress.

COMMUNITY

Een community van like-minded-mensen met dezelfde interesses die trainen in een energieke, unieke en betrokken omgeving.

EEN BEWEZEN BLAUWDRUK VOOR RESULTAAT

RPTC ID PERFORMANCE ASSESSMENT

Komen waar je wilt zijn, begint met het begrijpen waar je nu bent. Daarom starten we altijd eerst met een uitgebreide performance assessment die een gedetailleerd, holistisch beeld geeft van je training verleden, huidige gewoontes en gezondheid en fitness. Dit maakt ID Coaching uniek, het is zoveel meer dan alleen een trainingsschema of voedingsplan. Het zorgt voor voortdurende prestatie- en voortgangsmonitoring, zodat jouw persoonlijke ID Programmering meegroeit en beweegt met het leven.

Het RPTC ID Performance Assessment bestaat uit de volgende onderdelen: 

TRAININGSLEEFTIJD Screening

Het eerste consult waarbij we je trainingsleeftijd, sport verleden, leefstijl, gewoontes en unieke eigenschappen in kaart brengen.

LICHAAMSSAMENSTELLING

Doormiddel van een Bio-elektrische Impedantie Analyse, worden we voorzien van
een nauwkeurige lichaamssamenstelling analyse.

uitgebreide beweeg Assessment

Voor het optimaliseren van de relatie tussen biomechanica ten opzichte van uw doelen en functie, en om de kans op blessures te reduceren en disbalansen in kaart te brengen.

ELITE en tactical
Assessment

Het in kaart brengen van jouw kracht, snelheid, energiesysteem en kracht output. Dit met als doel structurele balans te optimaliseren en jou maximaal te laten presteren onder druk.


ID COACHING

Individual Design + Coaching
FITNESS PERFORMANCE Individueel je maximale potentie bereiken
 • Performance Assessment
 • Bio-elektrische Impedantie Analyse - Lichaamssamenstelling Analyse d.m.v. InBody BIA
 • Performance Coach, CoachRX platform en App
 • Individuele Programmering, Continue Updates
 • Progressie Tracking
 • Vloer Coaching
 • Maandelijks Consult, leefstijl tracking en voortgangsmeting
 • Optioneel: Meesterschap in Presteren - Presteren onder druk i.s.m. Scherpschutters


ID COACHING

Individual Design + Coaching
ELITE PERFORMANCE Maximaal leren presteren in (top)Sport
 • Elite Performance Assessment
 • Bio-elektrische Impedantie Analyse - Lichaamssamenstelling Analyse d.m.v. InBody BIA
 • Elite Performance Coach, CoachRX platform en App
 • Individuele Programmering, Continue Updates
 • Data Gedreven Progressie Tracking
 • Vloer Coaching
 • Maandelijks Consult, leefstijl tracking en voortgangsmeting.
 • Inclusief: Meesterschap in Presteren - Presteren onder druk i.s.m. Scherpschutters


ID COACHING

Individual Design + Coaching
TACTICAL PERFORMANCE Uniform beroepen (defensie/politie etc.)
 • Tactical Performance Assessment
 • Bio-elektrische Impedantie Analyse - Lichaamssamenstelling Analyse d.m.v. InBody BIA
 • Tactical Performance Coach, CoachRX platform en App
 • Individuele Programmering, Continue Updates
 • Tactical Progressie Tracking
 • Vloer Coaching
 • Maandelijks Consult, leefstijl tracking en voortgangsmeting.
 • Inclusief: Meesterschap in Presteren - Presteren onder druk i.s.m. Scherpschutters

VEEL GESTELDE VRAGEN - FAQ

Wij zijn gevestigd aan de rand van Rotterdam, in Barendrecht. Ons adres is Bijdorp-West 29, 2992 LC in Barendrecht. Je kunt ons makkelijk bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Je kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.

Een ID Coach is in staat een holistische kijk te hebben op het proces en de samenwerking met zijn cliënten. Een holistische kijk betekent dat gewoontes, mentale- en emotionele staat, stress management, de relatie met voeding en de functie van fitness in het dagelijkse leven, het fundament vormen voor een leven lang resultaat. De coach maakt een op maat gemaakt plan en bepaald hoe  het individuele trainingsprogramma eruit ziet, in de juiste volgorde en prioriteiten. Een Personal Trainer richt zich in het bijzonder op alleen de training, vaak maar 1 of 2 uurtjes per week.

Absoluut niet. Afhankelijk van het niveau en de ervaring, bepalen we de inhoud van het assessment. Hierdoor zijn we in staat de belastbaarheid van een individu en de prioriteiten in de juiste volgorde te verwerken in onze coachingsaanpak. Het volume zal op basis van het assessment daarom altijd passend zijn en groeit met je mee naarmate je fitter en sterker wordt.

We hebben meerdere cliënten die niet in de buurt, of in het buitenland, wonen. We begeleiden en coachen deze cliënten door middel van ons CoachRX platform en technologische hulpmiddelen om ze optimaal te kunnen coachen. Ons coachingsplatform heeft een uitgebreide video-bibliotheek en maakt het mogelijk om direct 1-op-1 met je coach te communiceren. Je traint thuis, je eigen lokale gym of onderweg als je veel moet reizen voor je werk en CoachRX zorgt voor een naadloze, persoonlijke ervaring en optimale communicatie.

Houd er rekening mee dat we in tegenstelling tot andere organisaties geen langlopende contracten hebben, maar vanwege de grote vraag, vragen we wel om een formele verplichting van minimaal 6 maanden om jouw plaats te kunnen garanderen. We geloven dat onze service voor zichzelf spreekt en we willen je niet binden als het tijd wordt om verder te gaan. Afhankelijk van de duur, 6 of 12 maanden en of je kiest voor online- of onsite coaching, zijn de kosten € 290,- / € 260,- of € 240,- per maand.

Bij RPTC vinden we dat iedereen de kans moet hebben om met een coach samen te werken. Dit is niet alleen weggelegd voor topsporters of de Elite van deze wereld. Onze missie is dat je steeds minder afhankelijk van je coach wordt, zelfstandig leert trainen en verantwoordelijk blijft voor je eigen fitness.

Nee dit is niet mogelijk. Wij zijn een coaching faciliteit en hebben geen vrije-inloop of Open Gym, om zelfstandig of onder begeleiding van een externe online coach bij ons te trainen.

Toen RPTC in 2013 begon, was het een CrossFit box met bijbehorende groepstrainingen. In 2016 introduceerde oprichter Gino Goossens ID Coaching omdat hij merkte dat alleen CrossFit zijn leden niet veel verder bracht en regelmatig te maken kregen met CrossFit gerelateerde blessures. In de 6 jaar dat RPTC een officiele CrossFit affiliate was, is er in 2019 besloten afstand te doen van het merk CrossFit en naast ID Coaching ook Functionele Fitness groepslessen aan te bieden. Met ingang van februari 2023 is het oude FF groepsles model op de schop gegaan en bieden wij als eerste in Nederland “RPTC Hybride ID Groepscoaching” aan. Meer weten? Volg dan de stappen via deze link om een afspraak te maken.

Staat je vraag & antwoord er niet tussen? Stuur ons gerust een bericht op ons WhatsApp supportnummer: 06-24115440.

ONZE TACTICAL ID COACHES

Gino Goossens

ALGEMEEN DIRECTEUR EN EIGENAAR
RPTC TACTICAL ID COACH
chivo vitaliteitskundige I.O.

RANDY VAN HAL

RPTC TACTICAL ID COACH
OPEX CCP INDIVIDUAL COACH

LUCIEN VAN DER SANDER


RPTC TACTICAL ID COACH
OPEX CCP INDIVIDUAL COACH

Contact

Via het onderstaande contactformulier kun je gemakkelijk contact met ons opnemen. Wij reageren altijd binnen 12-uur op jouw vraag of verzoek.

Bijdorp-West 29, 2992 LC Barendrecht

The Netherlands

WhatsApp Support: +31 (0)6-24115440

ONZE PARTNERS

© 2021 All Rights Reserved.