Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bericht support. 06-24115440
Gratis Intake
Een Duik in de Wereld van de opleiding Vitaliteitskundige: Een Inspirerende Eerste Lesdag bij Chivo
Terug naar overzicht

Een Duik in de Wereld van de opleiding Vitaliteitskundige: Een Inspirerende Eerste Lesdag bij Chivo

Coach Gino Goossens
26 mei 2023 - Auteur: Coach Gino Goossens Categorieën: Blog en Nieuws.
De vitaliteitskundige fungeert als klankbord, adviseert, begeleidt en traint. Dat vereist wijsheid en dat betekent niet dat je alle antwoorden hebt, maar dat je de juiste vraag stelt. – Chi L. Chiu
Zoals een aantal van jullie weten, volg ik momenteel de opleiding Vitaliteitskundige bij Chivo. Om meer inzicht te geven wat deze opleiding precies inhoud, wil ik jullie regelmatig een update geven over de opleidingsdagen en de waardevolle inzichten die ik opdoe. Mijn diepgewortelde interesse in de menselijke psyche en het bevorderen van fitness en welzijn heeft me gedreven om de fascinerende wereld van vitaliteitskunde te verkennen.

Gedurende zijn deze eerste lesdag bij Chivo krijg ik de kans om mijzelf te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen die verband houden met emotieregulatie, affect en welzijn. We leren over de complexiteit van menselijke emoties en hoe deze van invloed zijn op ons dagelijks leven en welbevinden.

Deze opleiding bij Chivo zal mij als ID Coach in staat stellen om een breder perspectief te ontwikkelen op het gebied van vitaliteitskunde en hoe dit vakgebied onze cliënten kan helpen om een gezonder, evenwichtiger en meer vervuld leven te leiden.

In de komende updates zal ik jullie meenemen in mijn ervaringen tijdens de opleiding. Maar laten we beginnen met een korte samenvatting van de eerste lesdag, die elke twee weken op donderdag plaatsvindt in het inspirerende Driebergen. Blijf op de hoogte voor meer updates en inzichten van mijn reis bij Chivo!

Lesdag 1 – Emotieregulatie

De eerste lesdag was een intrigerende introductie tot het boeiende vakgebied van vitaliteitskunde en bood een diepgaand inzicht in emotieregulatie en welzijn. Laten we samen een kijkje nemen naar de belangrijkste punten die tijdens deze inspirerende lesdag zijn besproken:

  1. Emotieregulatie: We begonnen met het verkennen van het concept emotieregulatie, dat verwijst naar de processen waarmee we onze emoties kunnen beheersen, moduleren en aanpassen aan de eisen van de situatie. Effectieve emotieregulatie speelt een cruciale rol in ons welzijn en kan bijdragen aan veerkracht en emotioneel evenwicht;
  2. Affect en Emotie: We verdiepten ons in het verschil tussen affect en emotie. Affect verwijst naar de onmiddellijke, instinctieve lichamelijke reacties op stimuli, terwijl emotie de bewuste ervaring is van deze reacties. Een goed begrip van affect en emotie helpt ons onze emotionele wereld beter te begrijpen en te beheren;
  3. Aphantasia: Tijdens de les gingen we ook dieper in op Aphantasia, een aandoening waarbij mensen geen mentale beelden kunnen oproepen. Zelf ben ik in 2020 officieel gediagnosticeerd met Aphantasia (score van 98e percentiel.) Dit gebrek aan mentale visualisatie kan invloed hebben op iemands perceptie van de wereld en zijn eigen identiteit. Het bespreken van aphantasia opende voor een aantal de ogen voor de diversiteit van menselijke ervaringen;
  4. Meten van Emoties: We ontdekten verschillende methoden om emoties te meten, zoals zelfrapportage, gedragsobservatie en fysiologische metingen. Door het gebruik van deze meetinstrumenten kunnen we een beter inzicht krijgen in de emotionele toestand van mensen en hun welzijn evalueren;
  5. Emotieregulatie en Welzijn: We bespraken hoe effectieve emotieregulatie van invloed is op ons welzijn en ons vermogen om met stressvolle situaties om te gaan. Onderzoeken tonen aan dat mensen die goed in staat zijn om hun emoties te reguleren, vaak betere psychologische gezondheid, veerkracht en welzijn ervaren;

De eerste lesdag van de opleiding Vitaliteitskundige bij Chivo bood een fascinerende reis door de wereld van emotieregulatie en welzijn. We hebben geleerd hoe het begrijpen en beheersen van onze emoties een cruciale rol speelt in ons algehele welzijn en ons vermogen om te gedijen in het leven.

Bij Chivo worden we aangemoedigd om dieper in te gaan op het onderwerp emotieregulatie en om verschillende meetinstrumenten en methoden te gebruiken om een volledig beeld te krijgen van iemands emotionele toestand en welzijn. Door deze kennis toe te passen, kunnen we anderen en onszelf helpen om veerkrachtiger, gezonder en gelukkiger te leven.

Bereid je voor op verdere verkenning van vitaliteitskunde, inspirerende lessen en nieuwe inzichten tijdens de vervolgdagen van de opleiding Vitaliteitskundige bij Chivo. Samen zullen we ons pad naar welzijn en vitaliteit versterken.

Vitaliteitskunde en RPTC ID Coaching

In het RPTC-systeem wordt fitness en vitaliteit gezien als een levenslange reis en werken de coaches samen met cliënten aan het creëren van individuele programma’s en plannen om hen te helpen hun specifieke doelen te bereiken en het optimale fitnessniveau een leven lang te behouden.

📤⁣ Interesse om in contact te komen met ons? Maak gebruik van onze gratis introductie middels de 🔗 link hieronder en begin je reis naar een sterker en zelfverzekerder leven!

INTRODUCTIE? KLIK HIER

Terug naar overzicht