Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bericht support. 06-24115440
Gratis Intake
Programmering CrossFit Rotown seizoen 2017-2018
Terug naar overzicht

Programmering CrossFit Rotown seizoen 2017-2018

Coach Gino Goossens
11 april 2017 - Auteur: Coach Gino Goossens Categorieën: Blog en Nieuws.

Programmering en Training visie 2017.

Ik wil jullie graag meenemen in de opzet en structuur van de plannen voor de komende tijd. Ik vind het belangrijk om het grotere plaatje voor jullie te schetsen. Ik heb namelijk een programma opgesteld waar ik super enthousiast over ben en in geloof. Zoals jullie weten hou ik enorm van CrossFit en ik ben van mening dat CrossFit het beste middel is voor mensen om zich goed en gezond te voelen. De training blijft daarom gefocust op de basis van CrossFit, namelijk het constant variëren, hoge intensiteit en functionele bewegingen. Tegelijkertijd zal het programma zich ontwikkelen en daarbinnen is er ruimte voor experimenten.

Mijn programma is niet perfect en gedurende de rit zal ik dingen leren en wellicht aanpassen, maar ik sta volledig achter mijn visie op de programmering voor het komende jaar en wil graag dat jullie er net zo enthousiast van worden! Het is belangrijk om als lid mijn visie op de programmering (trainingen) te begrijpen. Laat het me weten als je vragen hebt. De programmering voor april en verder volgt later in een nieuwe mail of whatsapp bericht. Mijn nummer: 06-23592568.

Hoe de cyclus eruit ziet: 5 blokken van 6 dagen (in totaal 30 dagen)

  • Kracht & liften (Strength & Lifting): dag 1, dag 2, dag 4, dag 5
  • Uithoudingsvermogen (Engine): elke dag
  • MMM (Movement practice, Mobility, Midline): dag 3, dag 6
  • Kracht & liften (dag 1, 2, 4, 5)

Fase 1 legt de focus op absolute krachttraining en behelst deadlift, squat, presses en enkele olympische lift-cycli. Deze bewegingen hebben de tand des tijds doorstaan en zijn de absolute basis van wat we doen.
Fase 2 bevat Barbell cycling en dynamische kracht cycli.
Fase 3 zal bestaan uit cycli ten behoeve van algemene kracht en voorbereiding op de Open.

Volgorde in prioriteit:

  • 1) dagen 1 en 4 (belangrijkste focus)
  • 2) dag 2 (leidend in de cycli)
  • 3) dag 5 (bevat Push/Pull variaties)

Uithoudingsvermogen 

Een workout ten behoeve van het uithoudingsvermogen behelst meer dan enkel zorgen dat je gaat zweten. Dezelfde input en toewijding is hier vereist. Ik stem deze workouts af op kracht cycli om zo efficiënt mogelijk te werken.  Een systeem om ervoor te zorgen dat er een juiste variatie in duur, zwaarte en bewegingen in deze workouts zit, ligt aan de basis hiervan.

Constantly Varied, Functional Movement, High Intensity

MMM

Movement practice behelst de moeilijkere range oefeningen zoals Ring Muscle Up, Handstand Walks, Pistols etc. Dit zijn bewegingen die niet makkelijk onder de knie te krijgen zijn. De aandacht die we hieraan besteden helpt je om ze duurzaam te verbeteren.

Mobility staat hoog in het vaandel. ROMWOD en MOBILITYWOD gaan we meer gebruiken als basis, maar ook andere manieren worden ingezet. Mobiliteit helpt je te verbeteren in techniek en uitvoering. Het positieve effect hiervan kan niet vaak genoeg benoemd worden, maar is ook nog vaak onderbelicht geweest!

Midline. Alles begint bij de ‘Core’ of ‘romp’, het centrum van ons lichaam. Bij het onderdeel Midline werken we aan dit gedeelte. De sessies bevatten een veelvoud aan oefeningen en bewegingen die zijn ontworpen om de romp te versterken en stabiliteit in de functionele bewegingen te verbeteren.

Elke cyclus zal een ‘Focus workout’ bevatten. Deze ‘Focus workout’ wordt getest bij het begin en aan het eind van de cyclus. De ‘Focus workout’ zal bestaan uit klassieke CrossFit benchmarks, Hero WOD’s en/of Open workouts.

PEAK Programmering

Inmiddels hebben we 12 deelnemers die onze PEAK Programmering volgen en de progressie voor deze groep is nu al merkbaar.

Wat is de  PEAK Programmering? Je volgt elke training de reguliere lessen en direct na de les of op een ander moment volg je ook het PEAK Programma. Dit is een programmering specifiek gericht op het opbouwen richting grote peaks voor competities zoals de OPEN, LLTD, Belgian Throwdown, French Throwdown etc. Denk hierbij aan gymnastics skills, kracht specifieke onderdelen, interval training voor het uitbouwen van je engine etc. Als je PEAK programming wil opnemen in je trainingsroutine, dan krijg je toegang tot FITBot. FITBot is een app waar je alle resultaten kunt bijhouden en kan communiceren met je coach als er vragen zijn. Heb je interesse en wil je meer weten over PEAK? Neem dan contact op met onze head coach Gino.

Laten we van 2017 een succes maken. Vertrouw op het proces van onze programmering, vertrouw op de begeleiding van onze coaches en je zult zien dat je progressie boekt en blijft boeken. And remember, “No Cherry Picking“! Elke training is zo opgezet dat het je steeds beter, sneller en sterker maakt. Dat is onze belofte! #iamrotown #wearerotown.

Terug naar overzicht