Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bericht support. 06-24115440
Gratis Intake
TIL JEZELF OP in de wereld van gewichtheffen tijdens de Rotterdam Weightlifting Showdown!
Terug naar overzicht

TIL JEZELF OP in de wereld van gewichtheffen tijdens de Rotterdam Weightlifting Showdown!

Coach Gino Goossens
7 augustus 2023 - Auteur: Coach Gino Goossens Categorieën: Blog en Nieuws.

PERSBERICHT

Barendrecht, 4 augustus 2023

Mirwais Mehrab, de Rotterdamse drievoudig Nederlands kampioen gewichtheffen, nodigt 100 atleten uit Nederland en België uit voor een spectaculaire demonstratie. Op zaterdag 5 augustus vindt de ‘Rotterdam Weightlifting Showdown’ plaats bij RPTC Barbell Club, onderdeel van RPTC Fitness in Barendrecht (Bijdorp-West 29, 31 en 35).

De ‘Rotterdam Weightlifting Showdown’ is een uniek outdoor gewichthefevenement. Jaarlijks creëren we hiermee een bijzondere ervaring en promoten we de gewichthefsport in de krachtigste en mooiste stad van Nederland: Rotterdam. Zes platforms worden opgezet voor de atleten om hun kracht te tonen, en er zijn informatiestands voor bezoekers.

Oorspronkelijk zou dit unieke evenement plaatsvinden op het Schouwburgplein in Rotterdam, maar vanwege de weersvoorspellingen is het verplaatst naar RPTC Barbell Club in Barendrecht.

Mirwais Mehrab, voormalig karateka en gewichtheffer, heeft een passie voor kracht- en vechtsporten. Als Sports Medicine Resident, PhD Candidate en National Weightlifting Team Doctor, is hij de sterkste promovendus van Nederland, iets waar ze in Barendrecht bijzonder trots op zijn.

Gewichtheffen
Gewichtheffen is de ultieme krachtsport, waarbij atleten zware gewichten boven hun hoofd tillen en kracht, snelheid en flexibiliteit combineren in één vloeiende beweging. Mirwais ziet geen bezwaren in krachttraining voor jonge sporters, mits goed begeleid. Hij stelt: ‘laten we gezamenlijk ons inspannen om het sportieve enthousiasme van de jeugd in een goed vat te gieten!’.

RPTC Fitness
RPTC, in 2013 opgericht door Gino Goossens en Patrick van der Vlies. Wat de meeste Barendrechters mogelijk nog niet weten is dat RPTC een van de meest innovatieve en succesvolle kracht- en coaching faciliteiten is, 100% gericht op de individu d.m.v. gepersonaliseerde coaching. RPTC biedt een holistische benadering van fitness, waarbij niet alleen het fysieke aspect van in vorm zijn wordt benadrukt, maar ook elementen van voeding, slaap en stressmanagement worden meegenomen. Gino Goossens van RPTC is een ervaren ID Coach en Vitaliteitskundige met een succesvolle achtergrond in competitie op het hoogste niveau. Mede door hem komt Mirwais Mehrab naar Barendrecht toe.

Burgemeester
Barendrecht streeft ernaar een regionale en toonaangevende sportgemeente te zijn. Het recente bezoek van de nieuwe burgemeester aan RPTC past in deze visie. Met dit evenement onderstreept de gemeente Barendrecht haar ambitie om een sportgemeente te zijn.

Praktische informatie

  • Toegang is GRATIS.
  • Het evenement begint om 12.30 en eindigt om 17.00.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de bus via Zuidplein en stap uit bij Bijdorp-West. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar RPTC.
  • Honger of dorst? Haal een snack en een drankje bij de RTPC bar.
  • Moet je opladen? Haal een verkwikkende en verfrissende FITAID!

Voor meer informatie over de activiteiten van RPTC Fitness, RPTC Tactical en RPTC Barbell Club, bezoek de website: www.rptcfitness.nl.

Terug naar overzicht