Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bericht support. 06-24115440
Gratis Intake
Stap 3: Coaching en Programming

Stap 3: Coaching en Programming

De manier van coachen in een groep voor Functional Fitness bij Resilience Performance Training Center, is zo ‘ontworpen’ dat het voldoet aan de behoeften van onze zeer gevarieerde community, welke bestaat uit medewerkers defensie, full-time moeders, dokters, directeuren, politie, atleten en vijftigplussers. Ongeacht je achtergrond, ervaring of fitness-niveau, iedereen zal voordelen van de coaching kunnen ervaren bij RPTC Fitness.

Een kleine opsomming van de voordelen van onze groeps-coaching programma:

Een community die elkaar steunt

Bij Resilience Performance Training Center zijn we absoluut voorstanders als het gaat om Functional Fitness in groepen. Voor de meeste mensen die nieuw zijn en nog niet zo bekend met Functional Fitness is het een fantastische manier om je eerste fundament te leggen binnen een motiverende en ‘community gedreven’ omgeving die deelt in een vitaal en gelukkige levensstijl.

Een fractie van de kosten vergeleken met Personal Training in Rotterdam en Barendrecht

Groepscoaching voorziet al onze leden om te werken met gecertificeerde, professionele coaches voor een fractie van de kosten vergeleken met een personal trainer. De groep is gekoppeld aan de coaches die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor het monitoren van de progressie en de leden zo goed als mogelijk te begeleiden bij het behalen van hun persoonlijke doelstellingen.

Tijdens onze groepstrainingen die gemiddeld 1-uur duren, worden deelnemers onder begeleiding van onze professionele coaches begeleid door de verschillende fases van fitness, herstel en voeding:

  • Mobiliteits-trainingen die mobiliteit (beweeglijkheid) van de gewrichten hersteld en beter laat functioneren;
  • Warm-up die in directe relatie staan met de workout, om zo het lichaam optimaal voor te bereiden;
  • De Workout of the Day (WOD) – die kan bestaan uit een combinatie van gymnastiek, rennen, springen, squatten, olympische gewichtheffen, powerliften, kettlebells trainingen etc.;
  • Cooling-down herstel tips en technieken om je lichaam en geest voor te bereiden op de rest van je dag en uiteraard de volgende WOD.
  • Remote trainingen (online) via ons professionele CoachRx platform als je niet in de gym bij RPTC Fitness kunt trainen.

Lees in dit artikel waarom CrossFit een van de beste investeringen is die je ooit zult maken!

Doelgerichte programmering van WOD’s

Functional Fitness lijkt wellicht compleet willekeurig als het gaat om de constante variatie die we dagelijks op onze trainingen toepassen, maar is dit absoluut niet. Simpel gezegd, onze programma’s zijn zo ontworpen dat het de gezondheid en presentatie van onze atleten (leden) constant naar een hoger niveau brengt. Onze leden moeten vooral buiten onze gym waarde toevoegen en aansluiten op de persoonlijke behoeftes.

Iedereen die zich bij ons aanmeld en voor de eerste keer meedoet met een Functional Fitness les, heeft ook zijn persoonlijke doelstellingen die balanceren tussen zijn vermogen om te leren en zijn kostbare tijd. Onze coaches zijn ingespeeld op het lesgeven aan kleine groepen en flexibel genoeg om zorg te dragen voor individuele coaching die aansluit op ieders persoonlijke behoeftes. Om dit in goede banen te leiden, maakt Resilience Performance Training Center gebruik van verschillende niveau’s voor  programma’s:

Fitness – Zoals de naam doet vermoeden zijn deze workouts zo ontworpen dat ze bijdragen aan algehele gezondheid en fitness. Gedurende deze fitness WOD zullen de deelnemers worden blootgesteld aan verschillende fundamentele, functionele bewegingen waarbij de focus ligt op de juiste techniek. We passen tijdens deze lessen het volgende principe toe: techniek (kwaliteit) >> intensiteit >> load. Ieder nieuw lid is verplicht om te starten in de fitness klas. Na het behalen van het zogenoemde “fundamentals examen” kan een deelnemer ervoor kiezen om ook mee te doen bij de performance lessen. De Fitness lessen zijn uitstekend voor beginners en nieuwkomers, omdat de focus ligt op de kwaliteit van de bewegingen en minder op de intensiteit, maar … vergis je niet! Deze WOD’s zijn zeker niet alleen voor beginners. Al onze WOD’s kunnen worden geschaald naar niveau en kunnen zo moeilijk, zwaar of intensief worden gemaakt als je zelf wilt of aankunt.

Performance – Deze workouts zijn bedoeld voor wie meer competitive is ingesteld en zijn zwaarder, intenser en complexer dan de fitness lessen. Je komt hier de onderdelen tegen die het beste uit de wereld van kracht & conditietraining combineren – Gymnastics, Olympisch Gewichtheffen, Powerliften, Plyometrics, Sprinten etc. Geen hypes of trends, maar alleen bewezen methodes die ervoor zorgen dat je als individu steeds sterker, sneller en fitter wordt. Coaches zijn er op getraind iedere individu te begeleiden en te voorzien in de handvatten en gereedschappen om je te pushen voorbij datgene dat jezelf ooit voor mogelijk hebt gehouden. Als je opzoek bent naar een volgend niveau in kracht & conditie trainingen, dan is Performance een uitstekende keuze.

ID Competition Programmering – “The sport of Functional Fitness” is één van de snelst groeiende en uitdagendste sporten van dit moment. Atleten die grenzen willen verleggen en hun presentatie tot het maximale willen pushen, kunnen d.m.v. Functional Fitness hun potentieel verder uitbouwen en prestaties naar een hoger niveau tillen. Net als met ieder andere wedstrijdsport, is het noodzakelijk dat je voor Functional Fitness op hoog niveau bekwaamheden ontwikkeld op het gebied van coördinatie, kracht, snelheid, power en endurance. Het competition programma van Resilience Performance Training Center is zo opgezet dat het atleten klaarstoomt voor de onderdelen die men zeer waarschijnlijk tegen zal komen bij een Functional Fitness competitie, maar ook zorgt dat men klaar is voor mogelijke onverwachte situaties en onderdelen van onze sport.

De 1-op-1 Competition trainingen worden verzorgd door onze head coach Gino Goossens (Fittest Master Male – CrossFit Open 2019). Gino traint zelf al sinds 2014 onder begeleiding van OPEX Fitness van James FitzGerald, winnaar van de 2007 CrossFit Games “Fittest on Earth” competitie en volgt de principes van OPEX in zijn eigen programmering voor zijn atleten.

Gino heeft een buitengewone passie voor fitness en het continue optimaliseren van trainingen d.m.v. assessments, testen, onderzoek, programmering etc. Hij heeft zelf vele jaren ervaring als topatleet in de MX2 klasse motorcross (1981 – 1997).

Sinds 2014 is hij actief als professioneel CrossFit atleet met een imposante track record in competitie:

Interesse in een afspraak met een van onze coaches om 1-op-1 de mogelijkheden te bespreken? Meld je dan hieronder aan voor een gratis intake of een gratis 1-op-1 competition intake en ervaar zelf wat RPTC Fitness en Functional Fitness voor jou persoonlijk kan betekenen.

Aanmelden voor GRATIS intake

Aanmelden voor een GRATIS competitie intake