Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bericht support. 06-24115440
Gratis Intake
Investeer in het beste dat er is: investeer in jezelf! – CrossFit
Terug naar overzicht

Investeer in het beste dat er is: investeer in jezelf! – CrossFit

Coach Gino Goossens
10 februari 2016 - Auteur: Coach Gino Goossens Categorieën: Blog en Nieuws.

Veel mensen denken dat de soms best hoge bedragen die ze moeten betalen voor een sportschool zonde van het geld is. Zo goedkoop mogelijk proberen mensen toch een gevoel van gezondheid op te roepen door zich massaal in te schrijven bij de prijsvechters waar je voor een tientje of twee een maand kunt bewegen. Lid worden bij een CrossFit box kost gemiddeld het vijfvoudige, en het lijkt dan ook alsof je daarmee een dief bent van je eigen portemonnee. Waarom zouden we zo veel betalen voor CrossFit? Is het dat geld ook werkelijk waard?

Een lidmaatschap van een paar tientjes is goedkoop en dat is ook waar de meeste aantrekkingskracht in ligt. Maar afgezien van een goedkope prijs, geeft het je helaas bitter weinig. De praktijk wijst uit dat mensen vaak al afhaken na een paar weken. Dit kan om uiteenlopende redenen zijn, maar meestal heeft het te maken met een gebrek aan motivatie. Ondanks dat er fitnessapparaten in vele soorten en maten aanwezig zijn, weten maar weinig mensen hoe daar juist mee om te gaan. Daarom kiezen de meesten voor het oude vertrouwde cardio apparaat, waar je vervolgens maar weinig of geen resultaat mee boekt.

Diegenen die echt gemotiveerd zijn om resultaten te behalen, komen al snel uit bij een personal trainer om ze daarbij te helpen. De prijs voor een uur varieert van vijftig tot honderd euro. Wanneer je dan drie keer in de week traint, lopen de kosten zo hoog op dat het voor de meeste mensen echt onbetaalbaar wordt.

Een andere optie is een abonnement bij CrossFit. Hier kost een abonnement gemiddeld vijfenzeventig euro per maand. Een groot verschil met de prijsvechters en dit houdt veel mensen tegen.  Maar kijk eens wat je daarvoor krijgt. In een CrossFit les word je samen met maximaal 10 anderen begeleid door een trainer/coach. De trainer helpt je met een warming up, cooling down en zorgt ervoor dat elke les anders is. Je hoeft niet zelf na te denken over welke apparaten te gaan gebruiken, de training is al voor je ontworpen. De trainer denkt met je mee over de gewichten en legt uit wat de training die dag behelst. Hij begeleidt de les en geeft aanwijzingen en correcties daar waar nodig.  Dit helpt om blessures te voorkomen. Een ander groot voordeel is de groep. Door in een groep les te hebben, is er zowel sociale controle als verbondenheid. Dit helpt je om telkens het beste uit jezelf te halen. Je staat er niet alleen voor!

Why-do-you-crossfit

Tot slot is het een groot voordeel dat CrossFit je helpt met je voeding. Elke CrossFit box heeft informatie en hulp op het gebied van voeding voorradig. Je voeding is de belangrijkste basis van een gezonde levensstijl en daarmee bereik je blijvende resultaten. Sport en training kan je veel geven, maar zonder een goede voeding kom je niet ver en zullen de resultaten die je behaalt, snel weer verdwijnen. Met CrossFit creëer je gezondheid voor nu en in de toekomst.

Investeren in je gezondheid gaat je meer brengen dan je je ooit kon voorstellen. Of het nu gaat om je dagelijkse bezigheden beter vol te kunnen houden of het nog kunnen voetballen met je kleinkinderen over 20 jaar. Bezuinigen op je gezondheid kost je op de langere termijn veel meer dan je je nu voor kunt stellen. Zorg dat je geen spijt krijgt later. Kies nu. Kies ervoor te investeren in het beste dat er is: investeer in jezelf!

Meer weten? Ga door naar stap 1: Gratis Persoonlijke Consult

Boek een GRATIS consult

Bron voor inspiratie: Kolin Theede, 2016, The Best Investment You Will Ever Make.

Terug naar overzicht