Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bel gerust 06-23592568
Gratis Intake

Stap 2: CrossFit Fundamentals Assessment

Een van de belangrijkste doelen van onze coaches is niet alleen om te zorgen dat jij persoonlijk succesvol bent in het behalen van jouw doel, maar ook dat je doelen kunt blijven ontwikkelen en vol kunt houden op de lange termijn. De CrossFit Fundamental Assessment sessies zijn bedoeld om jou vertrouwd te laten raken met de CrossFit bewegingen en standaarden. Op deze manier kun je veilig en vol vertrouwen participeren in een van onze lessen die aansluiten op jouw behoeften.

Na je persoonlijke consult is de volgende stap (stap 2) “CrossFit Fundamentals Assessment”. Gedurende deze trainingen zul je bekend raken met de verschillende CrossFit bewegingen, Olympisch Gewichtheffen, Power Lifting, Gymnastiek-achtige bewegingen en verschillende soorten Endurance methodes die je kunt verwachten tijdens de workouts. Belangrijk ook is dat je leert hoe je bepaalde oefeningen voor jezelf kunt ‘schalen’ binnen de mogelijkheden van jouw persoonlijke kunnen. We behandelen ook mobiliteit van de gewrichten, blessure preventie en voeding.

Last but not least, tijdens de CrossFit Fundamentals Assessment sessies leer je ook meer over onze unieke CrossFit Rotterdam community de “Rotowners” #iamrotownfitness #iamrotowncrossfit.

Waarom niet meteen starten met CrossFit trainingen bij Rotown Performance Training Center?

  1. CrossFit is complex en techniek is leidend – Voor velen zal CrossFit aanvoelen als een geheel nieuwe sport. We gooien iemand die nog nooit een Clean & Jerk of deadlift heeft gedaan niet in het diepe. Zouden we dit wel doen, dan kan de groep behoorlijk intimiderend overkomen en dit willen we voorkomen. In plaats van dit te doen nemen we de tijd om je de technieken bij te brengen (en de nieuwe termen), zodat je vol vertrouwen en veilig kunt starten met de WOD’s.
  2. De Fundamental Private Coaching sessies geeft ons als coaches de mogelijkheid jouw individuele doelstellingen, behoefte, beperkingen, ‘zwakheden’ en blessures te ontdekken. Iedereen ontwikkeld zich op zijn eigen tempo en wij willen er zeker van zijn dat je progressie boekt en leert onder begeleiding van onze coaches. Op deze manier zorgen we ervoor dat je blessurevrij blijft en je training bijdraagt aan je korte- en lange termijn doelstellingen.
  3. Onze community maakt een belangrijk onderdeel uit van onze CrossFit box. De geldt ook voor de vertrouwensband die je opbouwt met ‘je’ coach. We willen je graag persoonlijk leren kennen. We willen begrijpen wat je fitness doelstellingen zijn en wat je van ons nodig hebt om te kunnen slagen.

De Fundamentals Coaching Assessment kosten € 150,00 voor 3 trainingen van 45-60 min. Het is de ideale gelegenheid om verder kennis te maken met CrossFit. Je krijgt inzicht in je fitness niveau, leert onze CrossFit box kennen en niet onbelangrijk de coach. De CrossFit Fundamentals Assessment sessies staan gelijk aan Personal Training Sessies met een Personal Trainer in een groep van maximaal 2-4 personen.

Na deze ± 2 weken evalueren we je Fitness niveau en bekijken we welk programma het beste bij je past. Dit doe je samen met je coach en gezamenlijk bekijken jullie wat nog eventuele aandachtspunten zijn.

Ga door naar stap 3: Programming & Coaching