Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bericht support. 06-24115440
Gratis Intake
CrossFit lessen v.s. online training programma’s v.s. Individual Program Design (ID)
Terug naar overzicht

CrossFit lessen v.s. online training programma’s v.s. Individual Program Design (ID)

Coach Gino Goossens
31 mei 2018 - Auteur: Coach Gino Goossens Categorieën: Nieuwsbrief.

Vervolg nieuwsbrief juni – 2018 – CrossFit lessen v.s. online training programma’s v.s. Individual Program Design (ID)

Wil je beter en sterker worden in een specifiek onderdeel (SPP), dan kun je hier zelf extra aandacht aan geven tijdens bijvoorbeeld een OpenGym uur. Voor de gymnastics specifieke onderdelen (pull-up, T2B, Muscle-Up etc.) is er elke maandagavond om 20:00 een speciaal gymnastics uur. Dit geeft je handvatten voor deze onderdelen. Hetzelfde geldt voor Olympisch Gewichtheffen. Voor alle onderdelen heb je een lange adem nodig, doorzettingsvermogen en vertrouwen in het proces. Gaat het voor je gevoel allemaal te langzaam? Bespreek dit dan eens met de head coach om alles in het juiste perspectief te plaatsen en wellicht tips te krijgen die je verder kunnen helpen.

De CrossFit Online Trainingen van bijvoorbeeld Invictus, Comptrain, The Training Plan (niet het NL “Het Training Plan”) en uiteraard crossfit.com zijn in eerste instantie geschreven voor atleten die potentieel hebben om vanuit de Open door te stromen richting regionals. Er is ook een meer algemene WOD, maar die komt wat betreft opbouw en onderdelen op hetzelfde neer als wat wij programmeren. Laten we er even vanuit gaan dat je interesse hebt om lokale competities te gaan doen, de zogenoemde Throwdowns (LLTD, Tiglon, Walters Cup Beach TD etc.). Gaan deze programmeringen je dan verder brengen en zorgen dat je meer progressie maakt? Op middellange termijn NEE! Op korte termijn JA en hier is een logische verklaring voor. De programmering is voor 6 dagen in de week geschreven, je gaat dan waarschijnlijk ook meer trainen dan dat je voorheen deed. Ook duren deze trainingen zo’n 90 min. zonder de warming-up etc. Je traint dus niet alleen meer, maar ook langer per sessie. Dit kan resulteren in een korte piek in je progressie, wat op zich niet gek is. Op de middellange termijn ga je de belastbaarheid van je lichaam voelen door meer spierpijn, kleine blessures en de motivatie om helemaal alleen te trainen gaat je waarschijnlijk ook opbreken. Daarbij komt dat nog honderden, misschien wel duizenden anderen hetzelfde programma volgen en het uiteindelijk weer neerkomt op GPP, maar dan zwaarder en een ander doel. Je voelt hem al aankomen, dit is geen goed plan als je gezond en fit wilt blijven voor de lange termijn. Zo nu en dan meedoen met een competitie kan ook uitstekend met de reguliere programmering van onze CrossFit lessen, aangevuld met wat extra lessen zoals OLY en/of Gymnastics.

ID – Individual Program Design en Coaching:

In essentie komt ID op het volgende neer:

Je komt op jouw tijd binnen om op basis van je persoonlijke, gepersonaliseerde programmering, opgesteld door je coach te gaan trainen.

V.S.

Coaches werken met een groep personen en geven op creatieve wijze invulling aan de WOD – Workout of the Day aan IEDEREEN tegelijk en coached deze groep tijdens de workout.

Wanneer kies je voor ID?

 • Of je nu serieus bent om “The Sport of Fitness – CrossFit” naar het hoogst mogelijke plan te tillen
 • Beter wilt presteren in je huidige baan / functie
 • Meer energie wilt hebben om in de weekenden te kunnen voetballen, hockeyen etc.
 • Weer plezier wilt krijgen in Fitness
 • Meer uit de CrossFit lessen kunnen halen en je Olympische lifts of Gymnastics skills verbeteren
 • Op je best wilt presteren binnen jouw persoonlijke mogelijkheden en omstandigheden
 • Wilt afvallen (gezonder gewicht of shapen/cutten)
 • Wilt aankomen (meer spiermassa, sterker worden d.m.v. bulken)
 • Sterker en sneller wilt worden
 • Zo optimaal mogelijk wilt herstellen van een langdurige blessure om weer terug te komen op niveau
 • Etc. 

Dit zijn allemaal stuk-voor-stuk doelen die vragen om een gedegen persoonlijke aanpak. Hierbij laten we niets meer aan het toeval over. Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen die met jou een 1-op-1 relatie heeft en 7 dagen in de week voor je gaat plannen en programmeren. 

REMEMBER: Alles wat BUITEN de gym gebeurd is van vitaal belang en veel belangrijker dan de 5% die je in de BOX/GYM doorbrengt. Zorg ervoor dat je acties en doelen in balans zijn om de programmering succesvol te laten zijn en je leven lang te blijven plussen in je dagelijks leven. Dit vraagt om een coach die resultaat en functie aan elkaar kan verbinden. Een uitgebreide assessment is hier onderdeel van “assess, don’t guess” is hierbij een van de belangrijkste principes. Gezamenlijk geven jullie betekenis en waarde aan jouw persoonlijke Health & Fitness Continuüm met als doel maximaal resultaat dat 100% aansluit op jou als persoon en jouw doel(en). 

Dit houdt concreet in dat je met een coach samenwerkt die jou begeleid met o.a. levensstijl, training, programmering, voeding, beweging etc. De 1-op-1 regelmatige consults dragen bij aan dit alles en zorgen voor een optimaal resultaat. Wat ID niet is? Het is geen personal training. Wat is het wel? Een relatie met je coach die  #TeachLearnMoveCreate toepast in zijn begeleiding, zodat jij ook steeds meer leert over trainen, programmeren en het verder optimaliseren van je levensstijl passend bij functie op elk moment in je leven. Dit kan dus ook veranderen gedurende de samenwerking met jouw coach.

Heb je interesse in- of wil je meer weten over ID-Coaching? Dan willen wij graag eerst meer over jou weten. Op basis van een uitgebreide vragenlijst kun je aangeven wat je hulpvraag precies is, wat je wensen- en verwachtingen zijn. Ga er lekker voor zitten, we willen je graag (nog) beter leren kennen. Met ons ID-Coaching traject haal je het maximale resultaat. Wij helpen jou om strakker in je
vel te zitten. Wij helpen jou een indrukwekkend fysiek te bouwen.

Vragenlijst: intake (online) ID-Design en Coaching

Terug naar overzicht