Onze locatie Adres & Contact
Vragen? Bel gerust 06-23592568
Gratis Intake
Wat is CrossFit Barendrecht?

Wat is CrossFit Barendrecht?

CrossFit Barendrecht is veel meer dan een effectieve manier van trainen en in vorm komen. Het is een levenswijze die je zowel mentaal als fysiek (lichaam en geest) op een positieve manier zal beïnvloeden, inclusief voeding die bijdraagt aan een duurzame en actieve levensstijl. De oprichter van CrossFit; Gregg Glasman gebruikt de volgende definitie voor CrossFit:

CrossFit is een effectief fitness programma dat bestaat uit constant variërende, functionele bewegingen, uitgevoerd op hoge intensiteit.

Wat is CrossFit Barendrecht? Het is een combinatie van een aantal fundamentele componenten:

Functionele bewegingen: Dit is inclusief elke vorm van menselijk bewegen die je terug ziet in het dagelijkse leven zoals squatten, rennen, springen, tillen/dragen van objecten, klimmen, gooien etc. Deze bewegingspatronen zitten vanaf de geboorte in ons DNA en worden maar al te vaak genegeerd door de huidige samenleving. Sport en leven gaan hand-in-hand en je moet kunnen vertrouwen op je mentale- en fysieke gesteldheid als het aankomt op een taak die we moeten uitvoeren of een noodsituatie waar we onszelf uit moeten redden. Bij CrossFit Barendrecht gebruiken we samengestelde, functionele bewegingen om onze algehele fysieke- en mentale gesteldheid en ons lichaam in zijn volle potentie te gebruiken. CrossFit Barendrecht maakt je beter.

Constante variatie: BijCrossFit Barendrecht kennen we geen specialisaties. De visie achter CrossFit Barendrecht is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden. We streven ernaar om goed te zijn in elke mogelijke situatie of taak die op ons pad komt. Elke dag, elke workout is anders en daagt je uit in elk aspect van fitness. Workouts variëren in tijdsduur, bewegingen, sets, gewicht (Intensiteit), herhalingen (volume), etc. Wanneer een bepaalde workout wordt herhaald, doen we dit om de progressie te meten en gebruiken we voorgaande resultaat als benchmark.

Hoge intensiteit: Intensiteit is uiteraard een relatief begrip en hangt af van iemand zijn fitness niveau. Onderzoeken tonen aan dat iedereen voordeel heeft bij hoge intensiteit trainingen. Simpel gezegd is Hoge Intensiteit de Power Output gedurende een workout. Een ander groot voordeel van hoge intensiteit of Power Output, is dat het makkelijk meetbaar te maken is d.m.v. de volgende formule: (Force x Distance)/Time = Power. Hoe meer ‘power’ je kunt produceren tijdens een workout, des te fitter je kunt/zult worden.

Voor wie is CrossFit Barendrecht bedoeld? Kort en bondig: VOOR (bijna) IEDEREEN! Wat CrossFit uniek maakt is de mogelijkheid dat het universeel schaalbaar is voor elk fitness niveau en hierdoor uitstekend van toepassing te brengen op elke individueel persoon ongeacht de ervaring of zijn fitness niveau. DeCrossFit Barendrecht methode kan worden toegepast op gezonde mensen, ouderen met hart- en vaatziekten, professionele atleten, mensen met speciale beroepen, grootouders, ouders, kinderen, zakenmensen etc. We schalen de belasting en intensiteit maar nooit de programmering.

LET OP! CrossFit is het generaliseren van Functioneel Fitness. Waarom geven we dit specifiek aan? CrossFit is geschikt voor iedereen die zijn algehele fysieke fitness willen vergroten of trainen. Specifieke behoeftes of individualiseren binnen een CrossFit groepsles is niet mogelijk, dit vraagt een gepersonaliseerde en individuele programmering. Dit bieden wij aan via ons ID+Coaching platform. Ons ID+Coaching platform is het vlaggenschip van RPCT Fitness in Barendrecht. Het richt zich 100% op de individue doormiddel van een gepersonaliseerde aanpak op het gebied van: Training, Coaching en Voeding.

Meer weten? Ga door naar stap 1: Gratis Consult